Kirjat

Kuukettu Kustannuksen ensimmäiset kirjat ilmestyivät syksyllä 2023.

Kirjat ovat tilattavissa osoitteesta: kettu@kuukettukustannus.fi , kaikilta suomalaisilta kirjavälittäjiltä  sekä Kuukettu Kustannuksen kotipesän Kuortaneen Kirjakaupan verkkokaupasta: www.kirjakuortane.fi

Nyyrikki ja suriseva kesä

Kirjailija: Mervi Heikkilä ja Kristiina Mäkimattila

2-7 vuotiaat

ISBN 978-952-65195-3-1

Kesä on tullut, mutta missä ovat kaikki kaverit?
Mitä ihmeen surinaa kuuluu postilaatikosta?

Oravalapsen kesäseikkailu johdattaa lukijan

kukkien ja ötököiden maailmaan. 

Nyyrikki-orava tutustuu myös Tonttu Äkämän riippukeinuun.
Kannattaako siinä nukkua? Nyyrikki ja suriseva kesä on jo kolmas vauhdikkaasta oravasta kertova kirja. Tarina sopii hyvin pienillekin kuulijoille ja Kristiina Mäkimattilan värikäs kuvitus ja hauskat yksityiskohdat viehättävät monenikäisiä lukijoita.   Kirjan sisäkansissa on muiden Nyyrikki-kirjojen tapaan loruja, aiheena tällä kertaa kesä.  Tarinasta nauttimisen lisäksi kirja tarjoaa helposti omaksuttavaa tietoa kimalaisista, ja sen avulla voi opetella muutamien tuttujen hyönteisten nimiä.  Nyyrikin syksy -kirjaa saa vapaasti esittää Suomen yleisten kirjastojen järjestämissä lähitapahtumissa, jotka ovat asiakkaille maksuttomia.

Nyyrikin syksy

Kirjailija: Mervi Heikkilä

Kuvitus: Kristiina Mäkimattila

2-7 vuotiaat

ISBN 978-952-65195-2-4

Isä kehottaa Nyyrikki-oravaa laittamaan pipon päähänsä. Uusi pipo on Nyyrikin mielestä tylsä. Nyyrikki juoksee ulos ilman pipoa, vaikka ulkona ei ole enää lämmin.

Syksyisestä metsästä Nyyrikki löytää ihania vesilammikoita, pudonneita lehtiä, hyvin piikikkään asian ja parven touhukkaita tiaisia. Lopulta vastaan tulee myös Hiiri Niininen. Hiiri Niinisellä on uusi kaulahuivi. Se näyttää niin lämpimältä…

Nyyrikin syksy -kirjassa Nyyrikin joulukirjasta tuttu oravanpoika juoksee Käpymetsässä ja ihmettelee syksyn saapumista. Bonuksena kirjan sisäkansissa on Käpymetsän suuren runoilijan, Tonttu Äkämän syysrunoja.
Nyyrikin syksy on lämminhenkinen ja aivan pienillekin lapsille sopiva kuvakirja. Kristiina Mäkimattilan kuvissa on hauskoja yksityiskohtia ja Mervi Heikkilä tarinoi tutuista, lähiluonnosta löytyvistä asioista.

Kirjan avulla voidaan lasten kanssa keskustella syksystä vuodenaikana, säähän sopivasta pukeutumisesta tai sitten pelkästään nauttia tarinan tapahtumista.

Nyyrikin syksy -kirjaa saa vapaasti esittää Suomen yleisten kirjastojen järjestämissä lähitapahtumissa, jotka ovat asiakkaille maksuttomia.

Kiilusilmät

Kirjailija: Mervi Heikkilä

Kuvitus: Broci

9-12 vuotiaat

ISBN 978-952-65195-1-7

Ängelmän mystisessä kaupunginosassa asuvat kaksoset Joona ja Lari sekä heidän ystävänsä Topi tekevät lähimetsässä karmean löydön. Liikkuuko naapurustossa jokin tunnistamaton peto? Uskaltaako enää koiraakaan ulkoiluttaa?

Nuoret ryhtyvät selvittämään pedon arvoitusta. Museomestari Paavo voisi kenties auttaa heitä, mutta hän on matkustanut pois. Grillin Sannakaan ei tiedä ratkaisua ja kohta nuoret ovat pelottavien tapahtumien pyörteessä, josta vain salaperäinen kirja voisi heidät pelastaa.

Joonalla on myös yksityisiä huolia, kuten karmea nipoäiti, joka takavarikoi nettipelejä pelaavalta pojalta sekä kännykän että tietokoneen virtajohdon. Unohtavatko tiimikaverit Joonan kokonaan? Onko häntä enää edes olemassa ilman kännykkää? Museon pakopelin suunnittelu onneksi piristää, ainakin hetkeksi.

Kiilusilmät on itsenäinen osa Ängelmä-sarjaan, jonka aloitti suosittu Hämärtäjät-kirja. Kiilusilmissä kauhu- ja jännityselementit sekoittuvat aivan tavalliseen varhaisnuorten arkeen. Kirjassa on sarjakuvataiteilija, kuvittaja Brocin taitava mustavalkokuvitus. Teksti on isokokoista ja tarina etenee rivakasti.

Hämärtäjät -äänikirja

Lukija: Mervi Heikkilä

9-12 vuotiaat

ISBN 978-952-65195-0-0

Äiti on työmatkalla, ja Joona unohtuu pelaamaan konsolipeliä. Pelin tuoksinassa kuluu koko yö ja seuraavana päivänä Joona havahtuu siihen, että kaksoissisko Lari on kadonnut. Ilmeisesti sisko haluaa pysyä piilossa, ja Joonan tehtäväksi jää peitellä tilannetta. Mihin ihmeeseen sisko on sekaantunut? Onneksi Joona saa seuraksi ystävänsä Topin, sillä kesäpäivien kuluessa tapahtumat saavat yhä omituisempia ja pelottavampia käänteitä. Pojat myös valmistautuvat elämänsä ensimmäiseen softauspeliin – mutta millaiseen, sitä he eivät etukäteen osaa aavistaakaan.

Hämärtäjät-kirjassa yhdistellään realismia ja fantasiaa vauhdikkaaksi ja kauhistuttavaksi kertomukseksi. Teos on palkitun kirjailijan Mervi Heikkilän 18. kirja.

Kokonaispituus: 04:42:04

Elämässä ja kirjoissa pitää olla hauskuutta ja sopivasti jännitystä.

Scroll to Top